Svejsning og robotsvejsning

Hos Kompetencegruppen finder du et stort udvalg af svejsekurser, som du kan sammensætte efter dit eget ønske og i samarbejde med vores undervisere afhængigt af, hvilken branche du arbejder i, eller ønsker at arbejde i.
Vi tilbyder (åbne) svejsekurser med plads til både hele hold og enkeltdeltagere. Du kan tage kurser i bl.a. MIG, MAG, TIG, Gassvejsning, Lysbuesvejsning og diverse andre svejsekurser.
Du sikres gode faciliteter og dygtige faglærere så du er garanteret et højt fagligt niveau og sikkerhed for at lære at lave svejsearbejde i høj kvalitet.

Er du ledig kigger vi selvfølgelig på det behov og den efterspørgsel, der er i virksomhederne, sammen med dig. Er du ansat kan du sammensætte kurset i samarbejde med din virksomhed og de ønsker og behov, der findes der. På den måde er du også med til at højne kvaliteten og opkvalificere din virksomheden.

Stå stærkt med opkvalificering og videreuddannelse.
Kompetencegruppen tilbyder fleksible og skræddersyede AMU svejsekurser for både ansatte og ledige og du kan tilmelde dig et eller flere fag alt efter, hvad du har brug for at opkvalificere dig i. Al undervisning foregår på Skjern Tekniske Skole.

Med en bred vifte af kurser og en konstant strøm af nye tilbud, er vi altid i stand til både at opkvalificere og uddanne ledige, samt videreuddanne ansatte og opkvalificere en lang række virksomheder.
Med et Svejse kursus, der passer til dig, får du opdateret din viden og dine kompetencer, så du stærkt.

NYT KURSUS - Blended learning om robotteknologi, se længere nede på siden!

Åbent værksted Skjern
UCRS afvikler svejsekurser i Åbent Værksted med mulighed for at erhverve svejsepas/certifikat. Alle svejseprocesser indgår på forskellige niveauer, afhængig af den enkeltes personlige faglige erfaring og kvalifikationer.

Inden kursusstart foretages en individuel visitation/vurdering, og evt. en praktisk prøve, så indplaceringen i et forløb bliver så korrekt som muligt. Alle der ønsker svejsekurser skal have bestået 1 dags kursus i §17 arbejdsmiljø først.

Efter endt kursusforløb kan der erhverves et svejsepas/certifikat, som er personligt, med en gyldighed op til 3 år efter udstedelsens dato. Der indkaldes til recertificering/fornyelse i god tid inden udløbsdato.

Svejsepas og certificering - Kvalifikationer
For at erhverve et svejsepas/certifikat kræves en relevant erhvervsuddannelse eller 12 mdr. dokumenteret relevant praktisk arbejde.

Skolecertificeringen udføres som teoretisk og praktisk prøvning, i henhold til gældende standarder, hvilke sikrer at svejseren har et højt fagligt kvalitetsniveau.
Certificeringen kan udføres med 3. parts godkendelse, i henhold til arbejdsministeriets bekendtgørelse Nr. 743 (lovgivning om trykbærende anlæg)

Få styr på robotterne
Hos Kompetencegruppen tilbyder vi kurser i Robot Teknologi, hvor du bl.a. undervises i programmering og vedligehold af robotter i industrien. Vi har faciliteterne og udstyret til, at du kan arbejde med det på rigtige robotter. Det betyder også at vi underviser praktisk og teoretisk, så du kan afprøve din viden med det samme på vores robotter. Den ’hands on’ og vekslen mellem teori og praksis gør dig klar til at vende tilbage i din virksomhed og implementere med det samme.

Kurserne er for dig der, som faglært eller ufaglært, gerne vil styrke dine kompetencer i arbejdet med robot teknologi. Det kan også være for virksomheder, der påtænker at implementere ny teknologi i produktionen og har brug for at få en eller flere ansatte opkvalificeret til netop denne teknologi.

Maskinopsætning, indstilling og fejlfinding
Der undervises i grundlæggende og udvidet programmering f.eks. i forbindelse at få robotter til at tale sammen med andre ting; følere, transportbånd o.a. Du får viden om, hvordan du implementerer og udvikler robotten i forhold til andre tiltag i virksomheden. Du bliver også undervist i maskinsikkerhed, og hvordan du kan beregne de fysiske kræfter, der har indflydelse på en arbejdende robot.
Du bliver i stand til at sætte maskinerne op og indstille til produktion og håndtering, finde fejl og optimere processerne omkring robotten
Du kommer til at kunne betjene industrirobotter anvendt til industriel produktion, i pakkeindustrien o.a.
Korrigering af robotpositioner, opbygning af simple programmer og fejlfinding og reparation i eksisterende programmer, indstilling til produktion og processer, samt korrekt genstart af robotten efter driftsstop er blot nogle af de ting du kan tage med dig fra kurset. Derudover lærer du selvfølgelig om krav til sikring, afskærmning og nødstopskontakter for korrekt sikkerhedsmæssig betjening af robotanlægget.

Robot teknologi bliver en større og større del af de danske produktionsvirksomheder.
Bl.a. i den moderne industriproduktion udføres mange af de krævende, tunge og ensformige opgaver af maskiner, transportbånd og robotter - fx flytning og pakning af produkter, svejsning og andre processer.

NYT KURSUS - 'Få tag på robotterne' Blended learning om robotteknologi

Oktober/november 2020
Svejsning med CoWelder robotteknologi er i en stigende udvikling og virksomheder i vores område er begyndt at investere i CoWelder robotsvejser.
Derfor tilbyder UCRS forskellige kursusforløb indenfor MAG svejsning, så du som medarbejder kan være med til at øge konkurrencedygtigheden i jeres virksomhed.
Lær at betjene svejserobotudstyr og få kendskab til at fremstille og indlæse, ændre og tilrette enkle svejseprogrammer.
Med CoWelder robotteknologi kan du være med til at sænke salgspriser, skabe en større omsætning og lavere omkostninger i din virksomhed.
Kurserne er velegnede til ansatte i små og mellemstore virksomheder, hvor svejseopgaven kan være ensformig og triviel. Med CoWelder robotteknologi får du, som medarbejder, frihed til andre mere spændende opgaver.
CoWelder er:
• velegnet til både de professionelle svejseværksteder og de mindre smedeværksteder. Det er en collaborative svejserobot
• velegnet til at arbejde sammen med mennesker, uden behov for sikkerhedsafspærring.
• CE-godkendt.
Kursus 47225 - ’Betjening og basis programmering af svejserobot’ giver dig grundviden og basal tilgang til CoWelder Robotteknologi. Krav til dig er at du har kendskab til forskellige materialetyper og svejseprocesser.
Kursus 47226 - ’Programmering og optimering af svejserobot’ giver dig et større kendskab til robottens funktioner og du får udbygget dine færdigheder til at kunne vurdere, redigere og optimere svejseprogrammerne i forbindelse med afhjælpning af program- og svejseprocesfejl. Du lærer at selvstændigt udføre svejsning med en industrirobot og vil kunne kvalitetsvurdere svejseforløb, samt udføre daglig vedligehold af robotten og den svejseudstyr.
Krav til dig er, at du har kenskab til forskellige svejsemetoder og processer samt svejserobottens forskellige funktioner og parametre.
Læs mere om ’Betjening og basis programmering af svejserobot’ og tilmeld dig
Kursusdatoer: 19. - 21. oktober
Kursusdatoer: 02. - 04. november

Læs mere om ’Programmering og optimering af svejserobot’ og tilmeld dig
Kursusdatoer: 26. - 28. oktober
Kursusdatoer: 09. - 11. november

Se relevante kurser
Svejsning, skæring og maritim produktion i metal
Betjening af industrirobotter for operatører
Bjarke Vind Graversen
Faglærer
Da der med tiden er blevet stillet større krav til kvalitet, er kravene også stigende med hensyn til svejsning.
Derfor er det vigtig at få opkvalificeret svejserne, samt at få vedligeholdt deres certifikater.

På vores svejseværksted lægger vi vægt på at give kurs...
Læs mere
Flemming Løkke Stougaard
Svejsekoordinator
Bjarke Vind Graversen
Faglærer
Skriv en besked
Flemming Løkke Stougaard
Svejsekoordinator
Skriv en besked