Efteruddannelse

Kompetencegruppen

Salt- og røgmetoder for kødprodukter

Kort fortalt

Du lærer at gøre kød klar til matinering, saltning eller lign., at håndtere knive og forskellige teknikker til konservering. Du lærer desuden at genkende grundsmage og vurdere forskellige konserveringsmetoder.

Hold

Kurset du har valgt, kan være en del af en samlet pakke. Se kursuspakken ved at søge på kursets fagnummer. Du kan ofte også tage kurset for sig selv, kontakt os for mere info: Kursussekretær Charlotte Vigtoft Nielsen 9680 1516
Du kan også bruge kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
49979 - Salt- og røgmetoder for kødprodukter

Målgruppe: Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fødevarefremstilling og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til forædling og kvalitetsbedømmelse af kød.

Beskrivelse: Du opnår viden, som dig i stand til:
At følge gældende forskrifter for sikkerhed og ergonomi ved opgaver inden for forædling
At opretholde fødevaresikkerhed i arbejdet med kødprodukter herunder undgå spredning af sundhedsfarlige bakterier
At efterleve gældende forskrifter for personlig og produktionsmæssig hygiejne
At beregne basale kalkulationer på aktuelle produkter herunder beregning af svind
At vurdere forskellige konserveringsmetoders indflydelse på kødets smag og konsistens
At genkende grundsmage

På baggrund af den opnåede viden opnår du færdigheder i:
Detailudskæring af kødstykker
Klargøring af kødstykker til marinering, saltning eller lign.
At håndtere knive og andre værktøjer korrekt og sikkerhedsmæssigt ansvarligt
At arbejde med forskellige teknikker til konservering af kød, herunder saltning, tørring, røgning, frysning og varmebehandling
At sammensætte grundsmage for at opnå umami

Fagnummer: 49979 Salt- og røgmetoder for kødprodukter Varighed 5 dage