Efteruddannelse

Kompetencegruppen

Intro til montageindustrien

Hold

Kurset du har valgt, kan være en del af en samlet pakke. Se kursuspakken ved at søge på kursets fagnummer. Du kan ofte også tage kurset for sig selv, kontakt os for mere info: Kursussekretær Charlotte Vigtoft Nielsen 9680 1516
Du kan også bruge kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Intro til montageindustrien er sammensat af følgende uddannelsesmål:

Intro til digitalisering  i produktionen
Grundlæggende el-lære for operatører - AC
Sikker adfærd i produktionen
Brandforanstaltninger v. gnistproducerende værktøj
Operatør vedligehold, L-AUS arbejde i produktionen
Grundlæggende el-lære for operatører - DC
Montageværktøj
Anvendelse af 5-S modellen for operatører
Grundlæggende Box-building
Robotbetjening for operatører

Der er tilknyttet prøver til uddannelsen.

Forbehold for prisændringer i forbindelse med finansloven 2021

KURSER OG TILMELDING

Nedenfor finder du en guide til tilmelding af kurser, afhængigt af om du er virksomhed, ansat eller ledig.
Vælg den undergruppe du ønsker at finde et kursus i.
Vælg derefter hold og klik på 'Se hold' knappen ude til højre.
Herefter kan du vælge at klikke på 'Tilmeld hold' knappen og en ny boks åbner, hvori du bedes indtaste din email og herefter kan  du vælge om du er medarbejder, virksomhed, ledig eller sagsbehandler.
 
For at kunne bruge efteruddannelse.dk skal du have en digital medarbejder signatur. Den får du nemmest hos den person, som administrerer jeres digitale medarbejdersignaturer. Har virksomheden ikke en digital medarbejdersignatur kan I bestille den på virk.dk
Så snart du har din digitale medarbejdersignatur og er internt godkendt til at administrere kurser, vil du kunne tilmelde medarbejdere til kurser og søge VEU-godtgørelse og befordringstilskud i løbet af få minutter.
 
Du kan se en guide for vejledning her.
 
Er du usikker på om det lige er det hold du skal vælge, så kan du også vælge at sige 'Gem kursus'. Så bliver de kurser du gemmer, lagt i din kursuskurv og du vil kunne se dem alle samlet et sted.
Dette kan være en hjælp, hvis du er ledig og gerne vil tale med din sagsbehandler ved Jobcentret eller a-kasse om de kurser, der er interessante for dig.

Personer, der har fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark, Grønland og Færøerne, har adgang til arbejdsmarkedsuddannelse.
Til uddannelser, hvor der udstedes certifikat, skal ansøgeren opfylde eventuelle adgangskrav, der er fastsat som led i myndighedskrav til uddannelserne.
Ansøgere med dansk som andetsprog skal kunne dansk på et niveau, som gør det muligt at følge undervisningen på dansk.
Min. deltagerbetaling fremgår af kurset.

På hvert enkelt kursus er det muligt at gemme kurset i kursuskurven.
Dette kan være en hjælp, hvis du som ledig sidder hjemme og kigger kurser igennem og gerne vil i dialog med dit jobcenter eller a-kasse om dine muligheder. Fremfor at skulle printe alle kurser ud, eller skulle skrive dem ned for at kunne huske dem, ligger de nu i din kursuskurv.
 
Kursuskurven kan du dele via email ved at klikke på Del kurv.
Du kan også printe din kursusliste, du kan fjerne enkelte kurser, som alligevel ikke har interesse og du kan selvfølgelig også fjerne alle kurser ved at tømme papirkurven.
Sidder du med en ledig, som gerne vil efteruddanne sig, så kan I bruge kursuskurven til at samle de kurser, der er interessante for den ledige.
Et godt redskab, som giver overblik over de forskellige kurser, der findes.
 
Når I er på et kursus, der skal gemmes, så klikker I blot på 'Gem kursus' og I kan herefter finde det i kursuskurven.
Der kan ligge lige så mange kurser I har brug for i kursuskurven og har I brug for at fjerne nogle, sletter I dem blot enkeltvis.

Information om samtlige arbejdsmarkedsuddannelser kan findes på:

www.amukurs.dkwww.efteruddannelse.dkwww.ug.dk

Derudover findes der information på vores hjemmeside, ligesom der altid er mulighed for at kontakte KPMV for at få en konsulent på besøg i virksomheden med henblik på nærmere information og drøftelse.

ØKONOMISK OVERBLIK

TEST (VEU-godtgørelse)
- hvem kan få godtgørelse?
• kortuddannede beskæftigede lønmodtagere, såvel privat som offentligt ansatte
• kortuddannede selvstændige erhvervsdrivende
VEU-godtgørelsen er et tilskud til tabt arbejdsfortjeneste og udgør pt. 100% af dagpengesatsen. I 2023 er det 123,11 kr. pr. time/4555 kr. pr. uge. Ansøgningen foregår elektronisk evt. samtidig med tilmelding.

Kursister med en videregående uddannelse skal betale fuld deltagerbetaling. Dog kan virksomheden også få VEU-godtgørelse til medarbejdere med en videregående uddannelse, såfremt de ikke har brugt den de sidste 5 år.

Kursister, der selv skal have VEU-godtgørelsen, skal søge via www.efteruddannelse.dk. Dette kan ske samtidig med tilmeldingen.

Hvem kan få befordring?

• Kortuddannede beskæftigede lønmodtagere
• Kortuddannede selvstændige erhvervsdrivende

Det er en betingelse, at den pågældende ikke har en erhvervsrettet uddannelse, der med hensyn til niveau og varighed overstiger erhvervsuddannelserne, med mindre uddannelsen ikke har været anvendt de sidste 5 år.

Nye regler indebærer, at arbejdsgiver, der betaler løn til medarbejdere under uddannelse, skal forestå ansøgning om godtgørelse og/eller tilskud til befordring. I andre tilfælde kan deltageren selv søge.

Daglig transport
Der ydes tilskud til befordring, dvs. tilskud til udgifterne ved den samlede daglige transport fra bopæl til uddannelsessted og retur.

Hvor meget?
Tilskudssatsen til befordring er 0,99 kr. pr. km.
Er det samlede tilskud pr. uddannelse på under 36 kr., udbetales det ikke.
Ved daglig befordring mellem bopæl og uddannelsessted tur/retur er der en kilometergrænse for tilskud på 576 km pr. dag (600 minus 24 km).

Udbetaling af befordringstilskud skal som udgangspunkt ske til deltageren/medarbejderen. Med de nye regler bliver det muligt at udbetale befordringstilskuddet til deltagerens arbejdsgiver, hvis arbejdsgiveren er forpligtet til enten af udbetale beløb, der mindst svarer til det befordringstilskud, som deltageren ellers kunne have fået udbetalt, eller til at afholde alle udgifter til dennes befordring i forbindelse med uddannelsen, og deltageren har godkendt, at udbetalingen af tilskud sker til arbejdsgiveren. Arbejdsgiveren skal med andre ord være forpligtet i ansættelsesforholdet til at afholde befordringsudgifter, f.eks. i henhold til overenskomst eller lignende. Herved er det ikke længere en forudsætning for udbetaling af tilskuddet til arbejdsgiveren, at der foreligger en fuldmagt fra medarbejderen.

Som hidtil vil der blive ydet tilskud til daglig befordring mellem bopæl og uddannelsessted for de kilometer, der ligger ud over de første 24 km. dog højst 576 km. pr. dag.
Der vil også fortsat blive ydet tilskud til ud- og hjemrejser i forbindelse med indkvartering samt rejser i forbindelse med weekender og på søgnehelligdage, dog højst for 400 km. pr. rejse, men der kan ikke ydes tilskud for eventuel befordring mellem indkvarteringssted og uddannelsessted.

Arbejdsgivere, som betaler sædvanlig løn til medarbejdere under uddannelse, skal forestå ansøgning om godtgørelse og befordringstilskud. Arbejdsgiveren overtager retten til godtgørelse, men ikke retten til befordringstilskud. Medarbejderen kan ikke selv søge i denne situation.

En arbejdsgivers ret til godtgørelse er afledt af medarbejderens ret til godtgørelse. Det betyder, at arbejdsgiveren kun kan opnå godtgørelse, hvis medarbejderen opfylder betingelserne for godtgørelse. Tilsvarende vil arbejdsgiveren kun få udbetalt befordringstilskud, hvis medarbejderen opfylder betingelserne for tilskud. Hvis betingelserne ikke er opfyldt, kan godtgørelsen og tilskuddet til befordring kræves tilbagebetalt.

Arbejdsgivere og selvstændige erhvervsdrivende skal søge om godtgørelse og befordringstilskud digitalt, via www.efteruddannelse.dk. Dette kan ske samtidig med tilmeldingen.

Hvis du har tilmeldt dig og alligevel ikke kan deltage, skal du melde afbud.
Meld afbud så tidligt som muligt, så uddannelsesstedet har mulighed for at tilbyde pladsen til en anden. Afmelding kan ske skriftligt eller telefonisk.

Skolen har ret til at opkræve et gebyr, hvis der meldes afbud senere end en uge før kursusstart. Gebyret er på 1500 kr. for kurser med en varighed på 1-5 dage og på 2500 kr. for kurser med en varighed på mere end 5 dage.


Gebyr for udeblivelse
Ved udeblivelse på 1. kursusdag opkræves gebyr på 2500 kr. for kurser med en varighed på 1-5 dage og 3500 kr. for kurser med en varighed på mere end 5 dage.
Afbudsgebyret bortfalder hvis der sendes en anden person af sted på kurset i stedet for den der frameldes. Ovenstående gebyrer betales af arbejdsgivere og selvstændige erhvervsdrivende.

Vi kan tilbyde ophold på Kursisthotellet, - stedet hvor du kan nyde de andre kursisters selskab, slappe af og lade op til næste dags kursus.

Tilsynet med Kursisthotellet varetages af personalet på Skolehjemmet.
På Skolehjemmet er der fra kl. 16.30 - 23.00 personale, som kan træffes på Skolehjemmets kontor eller på mobil 21 20 60 48.
Fra kl. 23.00 - 07.00 sover personalet på skolehjemmet, men kan stadig træffes på mobiltelefonen.
Alle yderdøre og opholdsrum vil blive låst af kl. 23.00 - men din nøgle passer til dørene.

Ankomst:
Hvis du ankommer aftenen inden kursusstart udleveres nøglen på skolehjemmets kontor mellem kl. 20.00 og 23.00
Hvis du først ankommer på selve kursusdagen, udleveres nøglen på kurset.

Afrejse:
Ved afrejse bedes værelset være ryddet og forladt inden kl. 08.00.
Nøglen placeres på bordet.

Forplejning:
Al forplejning foregår i kantinen på følgende tidspunkter:
Morgenmad: kl. 07.15 - 08.00
Middagsmad: når holdet har pause
Aftensmad: kl. 17.30 - 18.45
I kantinen er der et stort udbud af varme og kolde retter, drikkevarer, slik etc.
Der er selvbetjening i kantinen, og der er ingen faste pladser, så du kan sætte dig, hvor du har lyst.

Aktiviteter:
I forbindelse med værelserne er der et opholdsrum med TV med DRs kanaler, her har du også mulighed for at tilslutte din pc.
Der er internetstik på alle værelser, og der er naturligvis wifi på hele UCRS’s område.
I opholdsrummet er der mulighed for gruppearbejde/forberedelse.
Der er tilknyttet et thekøkken, hvor der er mulighed for at lave the og kaffe.
Derudover kan vi på skolehjemmet bl.a. tilbyde pool, billard og brætspil.
På opslagstavlen i thekøkkenet er der flere forslag/tilbud på aktiviteter.

Vi gør opmærksom på at hele UCRS er røgfrit, både inde og ude. Du kan få anvist få udendørs rygeområder.

FAKTA OM ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSE - AMU

Arbejdsmarkedsuddannelser er et tilbud om efteruddannelse for alle ansatte. Uddannelsernes indhold er som udgangspunkt på faglært niveau med fokus på praksisnær undervisning.
Arbejdsmarkedsuddannelser er primært rettet mod ufaglærte og faglærte over 18 år, men også medarbejdere og ledere med en videregående eller højere uddannelse kan deltage og få et stort udbytte.

Arbejdsmarkedsuddannelserne udbydes af en lang række tekniske skoler, handelsskoler og AMU-centre over hele landet.
Undervisning kan være tilrettelagt på fuldtid eller på deltid over en kortere eller længere periode. Afholdelse kan ske på uddannelsesinstitutionen eller på virksomheden, og undervisningen kan foregå indenfor normal arbejdstid, men også om aftenen eller i weekenden.

Der stilles store krav til både medarbejdere og ledere om ajourføring og udvikling af faglige og personlige kompetencer. Efteruddannelse spiller her en vigtig rolle.

I nedenstående pjece giver vi en række gode råd til at planlægge efteruddannelse i virksomheden og til at bruge det offentlige efteruddannelsessystem.

Fokus for pjecen er anvendelse af arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) til efteruddannelse af medarbejdere og ledere.

Efteruddannelse bør planlægges med udgangspunkt i virksomhedens mål og strategi, så alle parter får det størst mulige udbytte af indsatsen. Med andre ord bør man altid sikre, at efteruddannelsen har et konkret formål for virksomheden, og at den er direkte anvendelig for den enkelte medarbejder.

En god mulighed for virksomheden er at afholde medarbejderudviklingssamtaler (MUS) for derved at sikre, at efteruddannelse ikke sker på ad hoc-basis, men ud fra et konkret behov, der er i overensstemmelse med virksomhedens mål og strategi samt den ansattes behov for kompetenceudvikling.

Virksomheden kan altid kontakte uddannelsesinstitutionen for at få hjælp til planlægning af efteruddannelse.

Arbejdsmarkedsuddannelser er meget fleksible og konkurrencedygtige:

Stort og varieret udbud med over 3.000 forskellige uddannelser
Kort varighed på 1-5 dage
Mulighed for virksomhedstilpasset uddannelse
Mulighed for at kombinere uddannelser til sammenhængende forløb
Lavt deltagergebyr
Mulighed for løntabsgodtgørelse og tilskud til kost og logi samt befordring
Anerkendt uddannelsesbevis
De mange arbejdsmarkedsuddannelser rummer næsten uudtømmelige muligheder for at opkvalificere medarbejdere og ledere i både private og offentlige virksomheder.

Info om fag
45141 - Brandforanstaltninger v. gnistproducerende værktøj

Målgruppe: Faglærte og ufaglærte bygningsarbejdere.

Beskrivelse: Deltageren kan:
Vurdere sikkerhedsforanstaltninger og de mulige farer ved udførelse af bygningsopgaver med maskiner og værktøj, der afgiver gnister eller varme, og som kan medføre brand på arbejdsstedet.
Udføre varmt arbejde med gnistproducerende værktøj brandteknisk korrekt, som fx. skærebrændere, vinkelsliber, loddeværktøj eller varmluftpistol.
Træffe de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger før og under arbejdets udførelse.
Foretage indretning af arbejdspladsen, der tilgodeser brandsikkerheden.
Udføre de brandtekniske regler som gælder ved arbejdes afslutning.
Foretage brandslukning på arbejdspladsen.

Fagnummer: 45141 Brandforanstaltninger v. gnistproducerende værktøj Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 1.115,30
48248 - Grundlæggende Box-building

Målgruppe: Kurset er på grundlæggende niveau. Det er udviklet til ikke faglærte og faglærte, der har eller søger arbejde i en elektronikproduktion og som har behov for viden om, hvordan man udfører boxbuilding og samler elektriske apparater.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren kendskab til:
Kalibrering af værktøj.
Forskellige manuelle og automatiske samleprocesser.
Forskellige typer kabinetter og skabe (forplader, folier m.m.).
Forskellige typer befæstigelsesmaterialer og -metoder.
Forskellige type kabler og ledninger.
Udformning af inspektionsrapporter.
Analyse af fejlårsager.

Efter gennemført kursus kan deltageren:
På grundlæggende niveau udføre box-building og samling af elektriske apparater.
Med udgangspunkt i montagetegninger, styklister og workmanship standard IPC-A-620 (tolerancer) montere printkort og mekaniske dele (fx med moment) i kabinetter.
Montere simple kabelsæt herunder klargøre ledninger og kabler og opmontere et simpelt kabelsæt 'sømbord' og vurdere det udførte arbejde ved opgavens afslutning.
Udføre opgaven, så der sikres en korrekt håndtering af printkort (ESD, bøjning m.m.) og kabelsæt (vrid, knæk m.m.).
Anvende korrekt værktøj til en given opgave og vedligeholde og verificere/kontrollere det anvendte værktøj.

Fagnummer: 48248 Grundlæggende Box-building Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 670,00 Uden for målgruppe: DKK 4.562,25
48020 - Grundlæggende brug af montageværktøj i industrien

Målgruppe: Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte, der arbejder eller ønsker at arbejde med montageopgaver i industrien.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren grundlæggende viden om:
Hvilke typer af hånd-, akku/el- og trykluftværktøj der anvendes ved industrielle montageopgaver
Hvilke typer af skruer, bolte og møtrikker der anvendes ved industrielle montageopgaver
Risikoen for overspænding ved brug af el- og trykluftværktøj
Risikoen for beskadigelse af skruer, bolte og møtrikker ved brug af forkert værktøj
Brug af personlige værnemidler ved montageopgaver
Hvorfor og hvornår der tilspændes med momentværktøjer
Rengøring og daglig vedligehold af håndværktøj

Efter gennemført kursus kan deltageren med udgangspunkt i ovenstående viden:
Sikkerhedsmæssigt korrekt udføre enkle montage- og demontageopgaver ved brug af håndværktøj
Sikkerhedsmæssigt korrekt udføre enkle montage- og demontageopgaver ved brug af akku/el- og trykluftnøgler
Foretage daglig rengøring og vedligehold af håndværktøj, akku/el- og trykluftnøgler
Vælge bolte, skruer og møtrikker til enkle montageopgaver

Fagnummer: 48020 Grundlæggende brug af montageværktøj i industrien Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.595,70
48403 - Grundlæggende el-lære for operatører - AC

Målgruppe: Kurset er på grundlæggende niveau. Det henvender sig specielt til ufaglærte eller operatører, der arbejder eller ønsker at arbejde med montageopgaver, hvor grundlæggende el-teknisk viden om vekselstrøm (AC) er en forudsætning for at kunne udføre eller assistere ved fejlfinding og montageopgaver.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren:
Grundlæggende viden om vekselstrøm, vekselspænding, effekt og frekvens samt ensretning.
Viden om transformatorens opbygning og omsætningsforhold.
Viden om kredsløbets opbygning og virkemåde som spændingsforsyning.

Efter gennemført kursus kan deltageren:
Udføre fejlfinding samt fejlretning på enkle vekselstrømskredsløb.
Udføre AC-spændingsmåling og AC-strømmåling på serie- og parallelkredsløb og kombinationer heraf under anvendelse af multimeter.
Udføre målinger på transformatorer.
Udføre målinger på ensretterkredsløb.
Opbygge og fejlfinde på relæstyringer for start/stop funktioner og tidsrelæer.
Anvende dokumentation og diagrammer for elektriske kredsløb herunder nøgleskemaer.
Overholde krav til personlig sikkerhed fastsat i bekendtgørelser udstedt i henhold til Lov om sikkerhed ved elektriske anlæg, elektriske installationer og elektrisk materiel.

Fagnummer: 48403 Grundlæggende el-lære for operatører - AC Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.595,70
48427 - Grundlæggende el-lære for operatører - DC

Målgruppe: Uddannelsen er på grundlæggende niveau. Den henvender sig specielt til ufaglærte eller operatører, der arbejder eller ønsker at arbejde med montageopgaver, hvor grundlæggende el-teknisk viden om jævnstrøm (DC) er en forudsætning for at kunne udføre eller assistere ved fejlfinding og montageopgaver.

Beskrivelse: Deltageren har en grundlæggende viden om el, elektriske enheder, ledninger, kabler, komponenter og kredsløbstyper og kan assistere ved fejlfinding samt fejlretning på enkle jævnstrømskredsløb.

Deltageren kan:
Anvende viden om spænding, strøm, modstand og effekt samt ohms lov
Udføre DC-spændingsmåling og DC-strømmåling på serie- og parallelkredsløb og kombinationer heraf under anvendelse af et multimeter
Udføre modstandsmåling under anvendelse af multimeter
Anvende viden om dioders, lysdioders og kondensatorers virkemåde ved anvendelse i jævnstrømskredsløb
Anvende viden om spolers og relæers virkemåde i jævnstrømskredsløb på baggrund af kendskab til magnetisme
Opbygge enkle relæstyringer og udføre fejlfinding under anvendelse af multimeter
Anvende dokumentation og diagrammer for enkle elektriske kredsløb

Fagnummer: 48427 Grundlæggende el-lære for operatører - DC Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.595,70
49263 - Intro til digitalisering - i produktionen

Målgruppe: Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte, der har eller søger arbejde i en produktionsvirksomhed.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren:
Grundlæggende viden om, hvordan produktionsdata bliver opsamlet, valideret, lagret, behandlet og anvendt i en automatiseret industriel produktion.
Kendskab til aktuelt digitalt software og hardware i en automatiseret industriel produktion - herunder datastrømme på et introducerende niveau.
Et godt fundament for at modtage yderligere instruktion og uddannelse i digitale systemer og enheder/devices i en automatiseret industriel produktion.

Efter gennemført kursus kan deltageren:
Anvende virksomhedens digitale enheder/devices f.eks. PC, smartphone, tablet, scannere, terminaler og operatørpaneler som et naturligt værktøj i sin jobfunktion som produktionsmedarbejder i industrien.  
Udvise sikker adfærd.
Registrere og dokumentere produktionsdata digitalt.
Anvende og deltage i revisionen af Standard Operation Procedures (SOP) eller tilsvarende.
Forstå, vurdere og handle på information.
Tidsregistrere digitalt.
Finde og læse relevante sikkerheds-, miljø- og kvalitetsforskrifter digitalt.
Forstå virksomhedens ERP system og anvende virksomhedsbaseret kommunikation via e-mail, intranet og kalender mv.
Foretage enkelte informationssøgninger via Internettet.
Oprette start- og personlige sider.
Håndtere skrivebord med genveje mv.
Opkoble på fast- og trådløst netværk.
Bruge internetbrowser.  
Bruge virtuelle møder f.eks. i Skype.

Fagnummer: 49263 Intro til digitalisering - i produktionen Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 670,00 Uden for målgruppe: DKK 3.319,25
49589 - Intro til Lean

Målgruppe: Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte, som har brug for afklaring af, hvad de mest anvendte Lean begreber dækker over, og hvilken værdi Lean kan bidrage med i produktionen.

Beskrivelse: Efter kurset har deltageren fået en introduktion til:
Lean-tankegang og de grundtanker lean bygger på, som bl.a. handler om at skabe mere værdi for færre ressourcer i produktionsmæssige sammenhænge.
Medarbejderrollen i lean.
Forretningsmodel når der arbejdes med lean.
Grundprincipperne i lean.

Efter kurset har deltageren grundlæggende viden om:
Hvordan en lean-virksomhed fungerer.
Trin i introduktion af lean i arbejdstilrettelæggelsen: Fra lean-projekt til lean-værktøj og leankultur.

Efter kurset kan deltageren bidrage til introduktion af lean i produktionen.

Fagnummer: 49589 Intro til Lean Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 900,75
47543 - Operatør vedligehold, L-AUS arbejde i produktionen

Målgruppe: Kurset er udviklet til faglærte operatører med relevant uddannelse og erfaring, der skal udføre L-AUS arbejde og yde førstehjælp i forbindelse med el-ulykker i produktionen.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren:
Viden om L-AUS bestemmelserne ifølge krav i bekendtgørelser udstedt i henhold til lov om elsikkerhed om minimum årlig instruktion.
Opnået praktiske færdigheder med udskiftning af sikringer i styre- og effekttavler samt genindkobling af udstyr til kortslutnings- og overbelastningsbeskyttelse (automatsikringer, termorelæ, effekt- og maksimalafbryder).

Efter gennemført kursus kan deltageren:
Vurdere risici og undgå farer, som elektricitet kan medføre samt yde førstehjælp ved elektrisk stød og forbrænding.
Arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med el i produktionen ud fra en opdateret viden om L-AUS samt ekstrabeskyttelse og eksplosive områder.
Udføre el-tekniske målinger i forbindelse med justering/kalibrering, fejlfinding og fejlretning på produktionsanlægget og tilhørende styre- og effekttavler samt effekt-, måle-, styrings- og reguleringsudstyr.

Fagnummer: 47543 Operatør vedligehold, L-AUS arbejde i produktionen Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 1.614,40
48905 - Robotbetjening for operatører

Målgruppe: Kurset er på et grundlæggende niveau og er primært udviklet til faglærte og ikke faglærte, som arbejder eller ønsker at arbejde i virksomheder, hvor der anvendes industrirobotter.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren:
Viden om industrirobotters opbygning, funktioner, bevægelsesmønstre og anvendelsesområder i industriel produktion og kan anvende denne viden til at assistere ved betjeningsopgaver på robotanlæg.
Kendskab til industrirobotters indvirkning på fremtidens produktionsprocesser.

Efter gennemført kursus kan deltageren:
Assistere ved betjening af et robotanlæg ud fra viden om gældende sikkerhedsregler i forbindelse med robotanlæg i produktionen.
Foretage manuel kørsel af industrirobot.
Betjene et robotanlæg ud fra viden om gældende sikkerhedsregler i forbindelse med robotanlæg i produktionen.
Opbygge mindre programmer og rette programfejl i eksisterende programmer samt korrigere robotpositioner.
Rette programfejl samt genstarte robotten korrekt efter driftsstop.

Fagnummer: 48905 Robotbetjening for operatører Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 5.443,50
45566 - Rulle- og bukkestillads - opstilling mv.

Målgruppe: Faglærte og ufaglærte personer der har eller søger beskæftigelse i jobs, hvori der forekommer arbejde med opstilling, ændring eller nedtagning af rulle- eller bukkestilladser.

Beskrivelse: Deltagerne kan opstille, ændre og nedtage rulle- og bukkestilladser i henhold til brugsanvisningen for den pågældende stilladsopstilling samt gældende lovgrundlag, således at stilladset er sikkert at arbejde på for de medarbejdere, der efterfølgende skal anvende stilladset.

Deltagerne kan foretage en vurdering af, om stilladset som helhed er planlagt opstillet forsvarligt, set i relation til opgaven, dvs. hvilket arbejde der skal udføres fra stilladset, instruktionen fra arbejdsgiveren, leverandørbrugsanvisningen og opstillingsvejledningen.

Deltagerne kan varetage egen og andres sikkerhed ved opstillingen, og sikre at det udleverede materiel og værktøj anvendes korrekt ud fra viden om opstillingsstedet, dvs. tilstrækkelig viden om jordbund, og byggematerialers egnethed til fastgørelse mv.

Deltagerne har viden om lovgrundlaget på området, herunder ansvarsfordelingen i forhold til relevante aktører, og kan vurdere om stilladsmateriellet er forsvarligt, dvs. uden skadelig råd og korrosionsskader.

Uddannelsen opfylder kravet til særlig uddannelse i forbindelse med opstilling, ændring og nedtagning af stilladser højere end 3 meter jf. gældende regler fra Arbejdstilsynet.

Fagnummer: 45566 Rulle- og bukkestillads - opstilling mv. Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 1.004,25
49377 - Sikker adfærd i produktionen

Målgruppe: Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte, der har eller søger arbejde i en produktionsvirksomhed.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus kan deltageren:
På baggrund af viden om kommunikation og metoder til instruktion og feedback bidrage til at udvikle, vedligeholde og videreudvikle en sikker adfærd i produktionsvirksomheder.
Støtte formidlingen af virksomhedens sikkerhedsmål.
Identificere barrierer for at få gennemført ændringer i sikkerhedsadfærd.
Gennemføre en hensigtsmæssig dialog om risikoadfærd.
Give konstruktiv feedback.

Fagnummer: 49377 Sikker adfærd i produktionen Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 900,75