Efteruddannelse

Kompetencegruppen

Grundlæggende pneumatik for operatører

Kort fortalt

Du lærer at assistere ved fejlfinding, fejlretning og vedligehold på enkle industrielle pneumatiske anlæg og styringer. Du lærer også om ventiler og cylindre, dokumentation, koblingsskemaer og funktionsdiagrammer. Kurset har endvidere fokus på din sikkerhed, når du arbejder med pneumatiske anlæg, der er under tryk.

Hydraulik, pneumatik og el

Få forståelse for arbejdet med hydrauliske komponenter.
Vores hydraulikkurser henvender sig til eksempelvis smeden, servicemontøren og elektrikeren og andre, der vil opkvalificeres inden for hydraulikområdet. Kurserne udbydes på forskellige niveauer, og indholdet på de enkelte kurser omfatter en viden om drift, fejlfinding, overvågningssystemer, opbygning, serviceeftersyn og anvendelse af måleudstyr. Kurserne har typisk fokus på reparation og vedligehold, men også opbyggelsen af nye systemer af hydrauliske systemer, og i den sammenhæng kommer man også omkring sikkerhed og arbejdet med dokumentation og datablade så som diagrammer og nomogrammer.

Færdigheder og basisviden om el, elektriske styringer.
Styrk samarbejdet mellem eksempelvis smede, elektrikere og serviceteknikere med vores el-kurser. På kurserne får du en forståelse for el-området og grundlæggende el-fejlfinding. Du lærer blandt andet om Ohms lov, diagramforståelse og el-komponenter, hvilket giver dig større bredde og gør dig i stand til at supplere en elektriker ved fejlfinding eller selvstændigt at kunne løse mindre el-fejl. Du arbejder selvstændigt med opgaverne under kyndig vejledning af vores underviser. På alle kurserne arbejder man på forskellige niveauer, der tilgodeser både den ufaglærte og den faglærte.

Kompetencegruppen har et bredt udvalg af kurser
- indenfor både hydraulik, pneumatik og el, som alle undervises på gode kursusfaciliteter med det nyeste udstyr og af erfarne undervisere. Kurserne er god blanding mellem praktik og teori og du kommer til at arbejde både bredt og specifikt indenfor både hydraulik, pneumatik og el.

Kursusforløbene er målrettet faglærte og ufaglærte, operatører og reparatører, eller dig, der på anden vis mangler viden om hydrauliske og pnematiske systemer og elektriske kredsløb. Kurserne afsluttes med skriftlig prøve og kursusbevis.

Virksomhedstilpassede specialkurser
Ud fra virksomhedens ønsker og behov kan vi planlægge kurser for de ansatte, som indeholder det I har brug for at opkvalificering i. Virksomheden aftaler, sammen med Kompetencegruppen, indhold og varighed af disse kurser. Kurserne kan foregå i Kompetencegruppens kursusfaciliteter. Udvikling og gennemførelse af denne kursustype er 100 % brugerfinansieret.
Kontakt vores konsulenter og få mere information om mulighederne ved struktureret kursusplanlægning, der er tilpasset jeres specielle behov. Vi kommer også gerne på besøg i virksomheden og hjælper med at finde frem til det/de kurser, som vil passe bedst til jer.

Hold

Kurset du har valgt, kan være en del af en samlet pakke. Se kursuspakken ved at søge på kursets fagnummer. Du kan ofte også tage kurset for sig selv, kontakt os for mere info: Kursussekretær Charlotte Vigtoft Nielsen 9680 1516
Du kan også bruge kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
48428 - Grundlæggende pneumatik for operatører

Målgruppe: Uddannelsen er på grundlæggende niveau. Den henvender sig specielt til ufaglærte eller operatører, der arbejder eller ønsker at arbejde med montageopgaver, hvor grundlæggende viden om pneumatik er en forudsætning for at kunne udføre eller assistere ved fejlfinding og montageopgaver.

Beskrivelse: Deltageren kan assistere ved fejlfinding, fejlretning og vedligehold på enkle industrielle pneumatiske anlæg og styringer, hvor der anvendes retnings-, impuls- og drøvleventiler samt flere cylindre.

Deltageren kan:
Anvende viden om ventilers og cylindres opbygning og virkemåde.
Anvende dokumentation, koblingsskemaer og funktionsdiagrammer for pneumatiske styringer.
Anvende viden om de sikkerhedsmæssige problemstillinger, der er ved arbejde på eller nær ved pneumatiske anlæg, der er under tryk.

Fagnummer: 48428 Grundlæggende pneumatik for operatører Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 384,00 Uden for målgruppe: DKK 2.362,10