Efteruddannelse

Kompetencegruppen

Elteknik og fejlfinding for orgelbyggere

Kort fortalt

Deltagerne har kendskab til de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekaniske installationer.Deltagerne kan fejlfinde ved de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekaniske installationer.

Hold

Kurset du har valgt, kan være en del af en samlet pakke. Se kursuspakken ved at søge på kursets fagnummer. Du kan ofte også tage kurset for sig selv, kontakt os for mere info: Kursussekretær Charlotte Vigtoft Nielsen 9680 1516
Du kan også bruge kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
47781 - Elteknik og fejlfinding for orgelbyggere

Målgruppe: Personer, der opfylder AMU-lovens bestemmelser om målgrupper, har adgang til uddannelsen. Uddannelsen retter sig primært mod personer, som arbejder med orgelbyggeri eller gerne vil erhverve kvalifikationer indenfor området.

Beskrivelse: Deltagerne har kendskab til grundlæggende principer og målemetoder gældende elektricitet og elektromagnetisme vedrørende de faste installationer i orgle, herunder: relation mellem strøm, spændingsfald, modstand og effekt; begreber jævn- og vekselstrøm.
Deltagerne har kendskab til brug af elektrisk multimeter til at aflæse modstand, spændingsfald og strømstyrke i et kredsløb, som er nødvendige i forbindelse med arbejde med orgler.
Deltagerne har kendskab til beregning af leder tykkelse og sikringsværdi til installationer i orgler.
Deltagerne har kendskab til brug af relæer til styring af kredsløb i orgler.
Deltagerne har kendskab til ensretning af jævnstrøm samt gnisteslukning ved brug af dioder i orgler.
Deltagerne kan med baggrund i sikkerhedsdatablade, betjeningsvejledninger og AT – meddelelser søge informationer om sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med udførelse af montering og fejlfinding af elektriske/elektroniske/elektromagnetiske installationer i orgler.
Deltagerne har kendskab til relevante elektriske/elektroniske/elektromagnetiske komponenter og fejlfinding ved disse, herunder: funktion, brug og styring af elektromagneter almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget; og funktion, brug og styring af tre-faset motorer almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget
Deltagerne har kendskab til almindelig forekommende styresystem benyttet i orgler og fejlfinding ved disse, herunder: til forskellige former for setzer systemer til styring af orgel registrering; til forskellige former for magnet/motor styresystemer og; til sammenkoblingsmuligheder mellem setzer systemer og magnet/motor styring
Deltagerne har kendskab til forskellige former for elektrisk/ elektronisk/ elektromagnetisk/ elektromekanisk traktur samt pedal/manual koblinger.
Deltagerne har kendskab til fejlfinding ved de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekanisk installationer.

Fagnummer: 47781 Elteknik og fejlfinding for orgelbyggere Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 384,00 Uden for målgruppe: DKK 2.193,05