Robotteknologi

Få styr på robotterne
Hos Kompetencegruppen tilbyder vi kurser i Robot Teknologi, hvor du bl.a. undervises i programmering og vedligehold af robotter i industrien. Vi har faciliteterne og udstyret til, at du kan arbejde med det på rigtige robotter. Det betyder også at vi underviser praktisk og teoretisk, så du kan afprøve din viden med det samme på vores robotter. Den ’hands on’ og vekslen mellem teori og praksis gør dig klar til at vende tilbage i din virksomhed og implementere med det samme.

Kurserne er for dig der, som faglært eller ufaglært, gerne vil styrke dine kompetencer i arbejdet med robot teknologi. Det kan også være for virksomheder, der påtænker at implementere ny teknologi i produktionen og har brug for at få en eller flere ansatte opkvalificeret til netop denne teknologi.

Maskinopsætning, indstilling og fejlfinding
Der undervises i grundlæggende og udvidet programmering f.eks. i forbindelse at få robotter til at tale sammen med andre ting; følere, transportbånd o.a. Du får viden om, hvordan du implementerer og udvikler robotten i forhold til andre tiltag i virksomheden. Du bliver også undervist i maskinsikkerhed, og hvordan du kan beregne de fysiske kræfter, der har indflydelse på en arbejdende robot.
Du bliver i stand til at sætte maskinerne op og indstille til produktion og håndtering, finde fejl og optimere processerne omkring robotten
Du kommer til at kunne betjene industrirobotter anvendt til industriel produktion, i pakkeindustrien o.a.
Korrigering af robotpositioner, opbygning af simple programmer og fejlfinding og reparation i eksisterende programmer, indstilling til produktion og processer, samt korrekt genstart af robotten efter driftsstop er blot nogle af de ting du kan tage med dig fra kurset. Derudover lærer du selvfølgelig om krav til sikring, afskærmning og nødstopskontakter for korrekt sikkerhedsmæssig betjening af robotanlægget.

Robot teknologi bliver en større og større del af de danske produktionsvirksomheder.
Bl.a. i den moderne industriproduktion udføres mange af de krævende, tunge og ensformige opgaver af maskiner, transportbånd og robotter - fx flytning og pakning af produkter, svejsning og andre processer.

Se relevante kurser
Automatik- og procesteknisk område
Opbygning og drift af offshore installationer
Betjening af industrirobotter for operatører
Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr
Samuel Bang
Teamleder, Teknologi
På kurserne får du den grundlæggende programmering dels af svejserobotter, men også håndterings robotter ind under huden. Fagudtryk og viden kommer i spil og kurset giver hurtigt mulighed for selv at få robotten programmeret efter behov. Vi arbejder med svejsproces...
Læs mere
Hans Uhd Jakobsen
Chefkonsulent
image description
Samuel Bang
Teamleder, Teknologi
image description
Hans Uhd Jakobsen
Chefkonsulent